HundleksakerHundleksaker

Hundar behöver fysisk och mental stimulans, och hundleksaker är ett utmärkt verktyg för att stimulera det. Under kategorin hundleksaker hittar du alla olika typer av leksaker. Det kan vara allt från simpla rep till mer avancerade aktivitetsleksaker för att stimulera hunden. Du hittar mindre leksaker till valpen, den lilla hunden men även större hundleksaker till de större hundraserna.

Vad behöver man tänka på när man köper hundleksaker?

När man vill köpa leksaker till sin hund, till exempel en boll, ett rep eller en apporteringsleksak, så vet vi att utbudet är enormt och i princip alla hundleksaker ser olika ut. Vad bör man då tänka på? Hur många ska man köpa? Finns det några skillnader mellan olika hundleksaker?

Vad är syftet med hundleksaker?

De flesta hundleksaker går att använda till en mängd olika lekar eller syften. Leksakerna är ett utmärkt sätt att stimulera sin hund både fysiskt och mentalt men även för att spendera tid tillsammans med sin hund och bygga en bättre relation. Det finns även specifika leksaker som är anpassade för rasens funktion, till exempel apporteringsleksaker. Det betyder däremot självklart inte att endast vissa hundraser leker med specifika produkter, de flesta leksaker passar många olika typer av hundar. Det viktigaste är att man anpassar leksaken efter hundens storlek, vad hunden tycker om att leka med samt omgivningen.  

Utöver apporteringsleksaker finns det även pipleksaker, tuggleksaker, aktiveringsleksaker, kampleksaker, olika rep, bollar med mera. Det viktiga är att man har ett urval av lite olika leksaker där vissa används inomhus och vissa utomhus samt några enklare rep eller tuggleksaker samt nån aktiveringsleksak. 

Vart ska man använda sin hundleksak?

När man köper en leksak till sin hund bör man tänka efter vart man vill använda den och till vilket syfte. En leksak har oftast flera funktioner och kan användas på olika sätt, men vissa leksaker lämpar sig bättre i vissa miljöer än andra. Exempelvis finns det olika aktivitets- skålar, bollar och spel där hunden jobbar för att få ut en mindre mängd mat eller godis. Dessa är väldigt bra att ha hemma för att stimulera hunden mentalt och göra belöningen till en rolig lek. Apporteringsleksaker är också ett väldigt bra alternativ att ha, det kan till exempel vara en boll som är kopplad till ett rep så man får iväg bollen långt med minimal ansträngning. En apporteringsleksak fyller ingen funktion inomhus men är en perfekt leksak för hundar som tycker om att apportera och man kan med enkelhet bränna mycket energi och aktivera sin hund samtidigt som man tränar apport.  

Vilken hundleksak passar min hund?

De flesta leksakerna passar de flesta hundar, däremot kan det bli svårt eller nästan omöjligt för en liten hund att leka med ett tjockt rep eller en större boll och farligt för stora hundar att leka med en för liten boll. Vissa hundar är även starkare i kroppen och käken och kan därmed slita sönder en leksak med lätthet, de kan därför kräva lite mer robusta leksaker. Utöver storlek så finns det även rastypiska drag som gör att vissa hundar lockas mer till vissa leksaker, till exempel en apporteringsleksak till en retrieverhund.

Läs mer Läs mindre

Utvalda hundleksaker

Sidan innehåller annonslänkar
Leksaker 17-pack
Aktivitetsbräda
Bollkastare
Hundfotboll

No posts

Hundprodukter och tjänster!

Frågor och svar hundleksaker

Dogify säljer inte egna produkter, istället väljer vi ut de mest populära hundprodukterna som vi hittar till attraktiva priser.
Önskar du en specifik produkt eller tjänst? Kontakta oss via vårt kontaktformulär här.

Dogify är inte återförsäljare eller producent av specifika hundprodukter och ansvarar inte för returer, garantier, reklamationer eller dylikt. Istället hänvisar vi dig till det företag där produkten köptes. 

Har du några frågor eller funderingar om Dogify eller vill synas på hemsidan? Använd vårt kontaktformulär här eller skicka ett mail till info@dogify.se så återkommer vi inom kort.

Dogify erhåller en provision varje gång någon handlar en produkt eller tjänst via annonslänkarna, det kostar inget extra för dig att använda dessa länkar.