HundtillbehörHundtillbehör

Under hundtillbehör hittar du det mesta som har med hunden att göra. Det kan vara allt från koppel eller hundbädd till andra tillbehör till hemmet som en hårrulle eller en bur till bilen.

Vad behöver man tänka på när man köper hundtillbehör?

När man köper hundtillbehör, till exempel ett koppel, en bur eller en hundbädd finns det några viktiga frågor att tänka på.

Vad är syftet med inköpet?

Ett koppel kan ha en mängd olika funktioner och kan därför se olika ut. Det finns till exempel spårlina som används när en hund är ute och spårar. Denna får gärna vara i ett material som inte fastnar lätt i buskar eller annan terräng så att hunden kan jobba ostört utan att tro att det är föraren som stoppar hunden. Vikten och storleken måste även vara anpassad till hundens storlek, en mindre hund bör inte ha samma storlek på spårlinan som en större och starkare hund då det kan hämma hundens rörlighet när den spårar.

Det finns även joggingbälte med expanderlina, valpkoppel, flexikoppel, utställningskoppel och massa andra varianter. Det viktiga är att man har ett “baskoppel” som man använder till vardags och att man sedan inhandlar eventuellt andra koppel beroende på hund och syfte. 

Hur ser omgivningen ut där produkten ska användas?

Oavsett om man köper en hundbädd, ett koppel eller en bur så är det viktigt att tänka på omgivningen. Man bör fråga sig om det är lämpligt med ett flexikoppel om man bor i innerstan och det finns bilar omkring? Bor man i ett rymligt hus eller en mindre lägenhet, hur ser man till att hunden får en rymlig sovplats utan att folk kliver över den? Har man till exempel en rymlig bil och buren kan sitta kvar hela tiden är det bra, om man däremot behöver vika ihop eller lyfta ut buren varje gång man ska iväg kan det vara bra att köpa en lättare bur.  

Vad man har för hundras?

Det absolut viktigaste när man köper något till sin hund är att köpa en produkt baserat på vilken hundras man har. Har man en stor eller liten hund? Mycket eller lite päls? Jakthund eller sällskapshund? Om man utgår ifrån detta och sedan gör anpassningar till syfte så får man en produkt som man kan använda till mycket. Oavsett om man letar efter ett billigare och enklare koppel eller ett mer avancerat för ett specifikt syfte så ska du hitta dina tillbehör här på dogify.

Läs mer Läs mindre

Utvalda hundtillbehör

Sidan innehåller annonslänkar
Hundgrind
Hårrulle
Halsband LED
Skydd för bagageutrymme

Övriga tillbehör


Frågor och svar hundtillbehör

Dogify säljer inte egna produkter, istället väljer vi ut de mest populära hundprodukterna som vi hittar till attraktiva priser.
Önskar du en specifik produkt eller tjänst? Kontakta oss via vårt kontaktformulär här.

Dogify är inte återförsäljare eller producent av specifika hundprodukter och ansvarar inte för returer, garantier, reklamationer eller dylikt. Istället hänvisar vi dig till det företag där produkten köptes. 

Har du några frågor eller funderingar om Dogify eller vill synas på hemsidan? Använd vårt kontaktformulär här eller skicka ett mail till info@dogify.se så återkommer vi inom kort.

Dogify erhåller en provision varje gång någon handlar en produkt eller tjänst via annonslänkarna, det kostar inget extra för dig att använda dessa länkar.