AWAKE Djursjukhus
Har erfarenhet av
Hund & Katt
Erbjuder
Veterinärvård, specialister & akutsjukhus
Mer information om AWAKE Djursjukhus:
Awakes Djursjukhus grundades år 2021 och är ett specialist och akutsjukhus för hundar och katter. Det är öppet dygnet runt, året om.
Priser på Awake Djursjukhus – Stockholm
Awake är ett djursjukhus som endast erbjuder akut- och specialistvård och således inga förebyggande åtgärder, till exempel vaccinationer eller kastrering.
Vad kostar ett besök på Awake Djursjukhus Stockholm?
Awake debiterar en fast avgift för nybesök till akuten eller specialistmottagningen på 3 500 kr. I avgiften ingår en genomgång för ditt djurs sjukdomshistorik, undersökning, diskussion kring eventuella orsaker till symtomen, och förslag till vidare diagnostik och/eller behandling.
Exempelpriser enligt Awake Djursjukhus i Stockholm
Pyometra (livmoderinflammation)
Scenario 1: Din hund har milda symtom och har fått diagnosen livmoderinflammation (pyometra) hos familjeveterinären. Hos AWAKE kan operationen genomföras, och din hund mår tillräckligt bra för att åka hem samma dag. Kostnaden för akutavgift, narkos och operation är då cirka 40-45 000 kr. Observera att AWAKE inte lägger på extra avgifter för jourtid, vilket innebär att priset är detsamma oavsett tid på dygnet.
Scenario 2: Ett vanligt scenario är att din hund kommer in med oklara symtom, utreds och diagnostiseras hos oss (ofta genom blodprov och ultraljud), opereras och återhämtar sig utan komplikationer. Hunden kan då åka hem följande dag, och kostnaden blir cirka 50-55 000 kr.
Scenario 3: I vissa fall kan din hunds tillstånd vara mer komplicerat, vilket kan kräva mer omfattande vård och högre kostnader. Exempel på sådana situationer är avancerad sjukdom med läckage från livmodern som leder till blodförgiftning/sepsis, eller postoperativa komplikationer som försämrad tarmrörlighet, organsvikt och blödningsrubbningar. I dessa fall krävs mer omfattande vård och längre vårdtid.
Främmande föremål
Kanske har du en valp som är nyfiken och tuggar på allt möjligt – och nu har han råkat svälja en strumpa, så ni kommer till oss.
Scenario 1: I bästa fall kan vi framkalla kräkning, och valpen kräks upp strumpan så att problemet är löst. Kostnaden för detta ligger på cirka 4 500 kr.
Scenario 2: I vissa fall kan det vara så att din hund inte kräks av medlet, eller att strumpan inte kommer upp trots att hunden kräks. Då beslutar vi att söva hunden för att ta upp strumpan med ett gastroskop. Vi använder ett flexibelt endoskop för att gå ner i magsäcken, hitta strumpan och få upp den. Hunden vaknar under övervakning och kan åka hem efter någon timme. Kostnaden för denna procedur är cirka 20 000 kr.
Scenario 3: Om hunden svalde strumpan dagen innan och nu kräks intensivt kan det tyda på att strumpan har fastnat i tunntarmen. Efter en akut undersökning och röntgen eller ultraljud som visar stark misstanke om att strumpan fastnat, rekommenderar vi en operation. Din hund skrivs in, stabiliseras medicinskt, och tas till operation där vi öppnar tarmen och tar ut strumpan. Efter att tarm och buk sys ihop får hunden vakna lugnt under övervakning och kan gå hem dagen efter. Kostnaden hamnar på cirka 60 000 kr.
Scenario 4: I vissa fall kan tarmen vara allvarligt skadad av att strumpan suttit fast under en längre tid, vilket kräver att en del av tarmen opereras bort. Detta är en mer komplicerad och tidskrävande operation, vilket också gör att kostnaden för narkos och ingrepp blir högre. Hunden återhämtar sig bra och kan gå hem dagen därpå, och kostnaden landar på cirka 70 000 kr.
Scenario 5: Ett allvarligare scenario, som är vanligare än man kan tro, är om hunden svalt en strumpa, kräkts i flera dagar och sedan snabbt försämras. Vid ankomst till akuten kan hunden då vara i kritiskt tillstånd, med en perforerad tarm och blodförgiftning (sepsis). I dessa fall krävs akut och intensiv vård, en mer komplicerad operation och omfattande eftervård. Detta kan inkludera kontinuerliga infusioner, blodtransfusioner, matning via sond och täta kontroller. En sådan patient kan behöva vara kvar på sjukhuset i upp till en vecka, vilket innebär högre kostnader.
Nedsatt energi och nedsatt aptit
Detta är en vanlig anledning till att särskilt katter söker till vår akutmottagning.
Scenario 1: Efter en noggrann genomgång av din katts historik visar det sig att den nyligen har genomgått flera stora miljöförändringar och foderbyten. Inga avvikelser framkommer vid undersökningen, och vi beslutar att inledningsvis fokusera på kostjustering och aptitstimulerande medicinering. Om din katt inte återhämtar sig inom kort kommer vi överens om att gå vidare med ytterligare utredning. Kostnaden för besöket är 3 500 kr.
Scenario 2: Efter konsultation och undersökning tas ett blodprov som visar att din katt har en fästingburen infektion (anaplasmos), och ni får med ett recept redan efter några timmar. Kostnaden för detta besök är cirka 6 000 kr.
Scenario 3: I ett annat tänkbart scenario visar blodproverna förhöjda njurvärden. Vidare utredning med urinprov, ultraljud och mer avancerade blodprover visar att din katt har en kronisk njursjukdom som har förvärrats av en urinvägsinfektion som har spridit sig till njurarna. Din katt skrivs in på djursjukhuset, och vi uppskattar kostnaden för det första dygnet med diagnostik och behandling till cirka 25 000 kr. Hur lång tid det tar innan katten är tillräckligt stabil för att åka hem är svårt att förutsäga; vi tar en dag i taget och håller dig informerad om kattens tillstånd, rekommendationer och förväntade kostnader. Din katt kan eventuellt få åka hem efter två dygn till en totalkostnad på 35 000 kr, men om behovet av vård är större kan sjukhusvistelsen behöva förlängas till en vecka eller mer, vilket påverkar kostnaden. Prognosen och rekommendationerna anpassas dagligen efter kattens kliniska tillstånd och resultat från diagnostik såsom blodprov, bilddiagnostik och urinprov.
Trauma
Att katter faller från hög höjd är inte ovanligt. Eftersom AWAKE Djursjukhus ligger centralt får vi även in en del trafikskadade djur. Skadorna kan variera mycket beroende på fallhöjd eller olyckans allvar. Vissa katter som ramlat kommer in med lindriga skador och kan gå hem med smärtstillande medicin. För dessa fall ligger kostnaden vanligtvis på 4 000–7 000 kr, beroende på vilka diagnostiska undersökningar som görs.
I den andra änden av skalan har vi djur som kommer in till akuten i kritiskt tillstånd med livshotande skador, som lungblödningar, luftläckage till brösthålan, skadad urinblåsa, eller brutna ben, bäcken eller käke. Dessa patienter kan behöva omfattande medicinsk och kirurgisk vård och en längre tid på sjukhuset, och det är inte ovanligt att kostnaden för dessa fall överstiger 100 000 kr.
Mellan dessa två ytterligheter finns naturligtvis alla möjliga variationer i skadornas omfattning och vårdbehov.
Priser/scenario hämtade 2024-11-11