Populäraste hundnamnen 2023

De populäraste hundnamnen 2023

Att välja ett namn till din hund är en av de första och mest spännande uppgifterna som en ny hundägare ställs inför. Ett namn är mer än bara ett ord man kallar sin hund, det återspeglar ofta hundens personlighet, utseende och ibland till och med ägarens intressen eller favoritkaraktärer. 

Med 2024 i full gång har Dogify sammanställt en lista över de populäraste hundnamnen från 2023 som inspirerar hundägare över hela Sverige.

Populäraste hundnamnen 2023

Vanliga frågor om hundnamn

Vilket namn lyssnar hundar bäst på?

Hundar tenderar att reagera bättre på korta namn som är lätta att tyda eller som slutar på en vokal. Namn som ”Max” eller ”Bella” är lätt för hundar att urskilja från andra ord och kommandon.

Vilket är det populäraste hundnamnet?

Medan det populäraste hundnamnet kan variera från år till år, är klassiska namn som ”Bella”, ”Luna” och ”Charlie” ofta högt upp på listorna över populära hundnamn. Topp 10 populäraste hundnamnen 2023:

 1. Molly 
 2. Bella
 3. Charlie
 4. Doris
 5. Sally
 6. Sigge
 7. Ludde
 8. Bosse
 9. Luna
 10. Elsa

Vad ska min hund heta?

Att välja hundnamn är en personlig process som kan baseras på hundens personlighet, utseende, eller bara din personliga preferens. Tänk på korta, lätta att uttala namn som du inte tvekar på att använda i offentliga sammanhang.

Vad ska man tänka på när man väljer hundnamn?

När du väljer ett hundnamn, överväg längden på namnet, hur lätt det är att uttala och om det kan förväxlas med vanliga kommandon. Ett unikt namn kan också göra det lättare för din hund att uppmärksamma när du kallar på den.

Andra hundnamn som varit populära genom åren

Det är intressant att se att vissa klassiska namn som Molly och Charlie fortfarande hänger kvar i topp, medan andra namn, som Luna och Enzo, har ökat i popularitet de senaste åren.

Andra namn som ständigt är omtyckta för hundar är:

För hanar:

 1. Balder
 2. Odin
 3. Max
 4. Rex
 5. Ville
 6. Casper
 7. Theo
 8. Vilgot
 9. Valle
 10. Elton

För tikar:

 1. Freja
 2. Nova
 3. Tuva
 4. Ronja
 5. Wilma
 6. Liv
 7. Maja
 8. Astrid
 9. Lova
 10. Sigrid

Tips för att välja det perfekta hundnamnet till din hund

 • Låt personligheten leda: Vänta några dagar för att lära känna din hunds personlighet; detta kan inspirera det perfekta namnet.
 • Inspireras av utseende: Fysiska egenskaper som färg eller storlek kan leda till kreativa och beskrivande namn.
 • Använd litteratur och popkultur: Namn från dina favoritböcker, filmer eller tv-serier kan vara en rolig källa till inspiration.
 • Undvik likhet med kommandon: Namn som låter som standardkommandon (t.ex. ”Kit” som kan förväxlas med ”sit”) bör undvikas.

Sammanfattning

Att välja rätt namn till din hund är ett roligt men viktigt beslut som bidrar till att forma din relation med din nya vän. De populäraste hundnamnen 2023 erbjuder en blandning av klassiska och nya trender, vilket speglar den mångfald och kreativitet som hundägare lägger på sina kärleksfulla husdjur. Oavsett vilket namn du väljer, är det viktigaste att det känns rätt för dig och din hund.

Har du hittat det perfekta namnet till din hund, eller letar du efter mer inspiration? Besök Dogify för fler tips och råd om hundnamn och allt som rör hundägande.


*Sidan innehåller annonser

Läs vidare
Spana in övriga sidor